Selecteer een pagina

Garantie en retour

We leveren op uitsluitend aan bedrijven op basis van de algemene voorwaarden B2B. Het consumentenrecht is op deze leveringen niet van toepassing.

  • U dient bij of onverwijld na levering te onderzoeken of de geleverde zaken c.q. de verrichte diensten aan de overeenkomst beantwoorden. U kunt er geen beroep op doen dat geleverde zaken c.q. verrichte diensten niet aan de overeenkomst beantwoorden, indien u dit heeft nagelaten of JFKHC niet binnen de hierna genoemde termijn van de gebreken schriftelijk in kennis heeft gesteld.
  • Zichtbare gebreken dienen binnen vijf werkdagen na de aflevering c.q. na het verrichten van de betreffende diensten schriftelijk aan JFKHC te worden gemeld.
  • Verborgen gebreken dienen onmiddellijk nadat afnemer ze heeft ontdekt, doch uiterlijk drie maanden na levering van zaken c.q. verrichting van dienst schriftelijk te worden gemeld.

In het geval van zichtbare gebreken zullen wij deze z.s.m kosteloos vervangen. In het geval van verborgen gebreken zullen wij in overleg met u een passende oplossing afspreken.

Contact

Heeft u vragen over onze producten, ontvangen bestellingen of over de administratieve afhandeling neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Heeft u vragen of klachten? Laat het ons zo snel mogelijk weten.
Direct contact nodig? Bel ons.

Jasper: +31 (0)6 12495435
Guus : +31 (0)6 25063526